bezige bijtjes

3 september 2011

De zaterdagbee is weer gestart. Jammer genoeg een aantal zieken…maar wie er waren brachten PRACHTIG werk mee, wat genieten zeg!
Eerst het applicatiewerk van Louise: ze maakt aan de hand van het boek “Affairs of the Heart” van Aie Rossmann de blokken. Vervang de foto’s in het boek maar gerust door de blokken die je hier ziet: veel beter van applicatietechniek en borduren! Grandioos hoor!

Een ragtime quilt, ook van Louise. De zomervakantie is goed besteed…Een ragtime quilt bestaat uit vierkante lapjes, waar eerst een patroontje in gestikt wordt. Voorkant en achterkant worden gelijktijdig aan elkaar genaaid. Door de naad-toeslagen in te knippen ontstaan rafeltjes, dat is kenmerkend voor deze quilt.

Er is alleen gebruik gemaakt van ruit- en streepstoffen. In de kruispunten zit een knoopje van dikker garen om te zorgen dat dit niet uit elkaar zal gaan.

Wat een enorm gezellige quilt en zoooo zacht!

En dan de ENORME verrassing…..tatatatatatatatatatatatatatatatatatataaaaaaaa:

ze maakte voor mij bovenstaande quilt. Om met Stevie Wonder mee te zingen 
Isn’t she lovely. Isn’t she wonderfull. Isn’t she precious
 
Héél héél héél erg hartelijk bedankt voor dit fantastische cadeau!!!
 
 
En wat bewonderden we nog meer:
De enorm grote Log Cabin quilt die Ineke maakte voor haar zoon en schoondochter. Haar eersteling op de naaimachine genaaid en vast niet de laatste! Quiltwerk met de hand, in alle naden, wol als tussen vulling. Het patroon is vanaf een plaatje door mij gezien in een Amerikaans boekje en toen getekend in vier verschillende maten; in de les kan je zelf kiezen welke maat je maakt, zodat je altijd een mooi medaillon op je bed of op de muur hebt.

Joke combineerd de technieken van de applicatie cursus en de Trapunto (witwerk) cursus in één quilt. Moeilijk hoor, om ton-sur-ton te werken, maar dit wordt mooooooooi!

Sonja (ja we zien je echt wel…) was weg van dit plaatje in een Frans blad. In het pauwenlijf zit blauwe zijde, net als in de ogen van de staartveren. Verder heeft ze met kraaltjes de ogen en het lijf opgesierd. Nu nog beslissen wat voor afwerkrand er langs komt. Misschien alleen omslaan naar achteren? We zullen het zien in de toekomst.

Een samenwerkingsverband tussen Louise (borduurwerk) en Sonja (patchwork en quiltwerk): een quilt voor de man van Sonja om zijn medailles van het wielrennen aan op te hangen: wat lief…


eacties op “bezige bijtjes

  1. geweldige Bee, zal zeker je mooie halsketting navolgen! als het mag ? anders laat me weten op mijn blogje . Ik vind hem enig en praktisch!! mooie werken. groetjes uit Brugge Carine-patchworkstar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.