Bee-tjes en datjes

17 december 2011

Thea neemt een verrassingszak mee van Jacomina, die verhinderd is op de bee. Wat enorm lief: voor iedereen heeft ze een gezellige kaart met daaraan een lief stoffen kersthart. Warme kerst Jacomina!
Een goed begin is het halve werk! Dus gaan we lekker verder. Gelbrich gaat langzaam maar zeker door met de punten van Dear Jane.

Thea heeft haar twee versies meegenomen van de Friendship Star: een rustige effen witte versie en een paarse, kleurrijke versie!
De vraag is wat er gequilt gaat worden in de rechter versie.

Thea heeft twee patronen in een blok voorgequilt: welke gaat het worden?
Toen kwam er een gouwe ouwe uit de kast van Edith: ooit gemaakt op een beginnerscursus en laten liggen, waarom?
 Er is al een stukje gequilt, mooi!!!
Aan de vulling kan je zien dat het echt een oude tussenvulling is: katoenen pluksel tussen twee gladde, niet te makkelijke laagjes in gepropt. Heel handig om Trapunto te doen en al lang niet meer verkrijgbaar in de quiltwinkels:

Wilma heeft een patroon getekend voor haar dochter Marieke: ze wil de top (misschien wel de quilt) graag klaarhebben in juni (!) . Schulpen moeten in de rand komen, maar met de bolling naar binnen of de punt? Het is allemaal nog niet uitgekristaliseerd, helemaal eigen ontwerp, dus alles in kleine hapjes op weg naar het eind. Niet alleen praten, maar ook de handjes laten wapperen!

En dan is het middag: tijd om te gaan rijgen! Succes dames!

Één reactie op “Bee-tjes en datjes

  1. Lieve Laura, ik word iedere keer weer zo blij van al die mooie foto’s die jij deelt op je blog. Ik vergeet soms te reageren, maar ik kijk dagelijks op je blog en geniet van alle creativiteit van je cursisten. Mijn vader attendeerde mij onlangs op je blog. Hij had dit weer van jouw vader (als ik het goed begrepen heb) gehoord en waarschijnlijk zal hij je op mijn blog attenderen, want ze zijn beiden natuurlijk apetrots. Groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *