Amish Thrillers

30 juli 2014

bloedband

Op een dag verdwijnt de tienjarige amishjongen Jeremiah Miller spoorloos uit zijn omgeving. Een briefje maakt duidelijk dat zijn vader, die is verbannen uit de gemeenschap, hem heeft meegenomen. Bisschop Eli Miller, die zijn kleinzoon opvoedt, is ten einde raad en laat twee buitenstaanders, dominee Troyer en professor Branden, de zaak onderzoeken. Binnen de gesloten en traditionele wereld van de amish stuiten zij op wantrouwen en ze merken tot hun frustratie dat er informatie voor hen wordt verzwegen. Dan wordt de vader van Jeremiah levenloos aangetroffen, gekleed in splinternieuwe amishkleren. Wie zit hierachter? En waar is Jeremiah? Branden en Troyer betrekken de sheriff bij het onderzoek. Ze ontdekken dingen die veel mensen, vooral de bisschop, liever geheim hadden gehouden.

image.asp

Het rustige stadje Millersburg wordt opgeschrikt door de moord op de jonge vrouw Janet Hawkins. De dader wordt al snel gevonden en gevangengezet. De vader van Janet, David Hawkins, valt de moordenaar aan in zijn cel en verdwijnt vervolgens spoorloos.

Kort hierna wordt opnieuw een moord gepleegd. De plaatselijke sheriff, Bruce Robertson, verdenkt Hawkins en gaat op onderzoek uit. Hij ontdekt dat Hawkins tot een speciale eenheid van het leger behoorde en zich later bij de amish heeft aangesloten. Robertson vertrouwt het niet. Waarom zou iemand zo’n eigenaardige stap zetten?

Robertsons goede vrienden Michael Branden en Caleb Troyer betwijfelen Hawkins’ schuld en beginnen een eigen onderzoek. Terwijl de drie met hun verschillende opvattingen tegenover elkaar komen te staan, neemt de druk om de zaak snel op te lossen toe …

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.