Amish: a secret life

21 juli 2014

P1020594

De documentaire ‘Amish – a secret life’ biedt een zeldzaam inkijkje in de afgeschermde wereld van het Amish-gezin van Miriam en David. Een intiem portret van hun gezinsleven en geloofsbeleving.

Omringd door het 21e-eeuwse Amerika leeft een groep mensen die een door geld en materialisme gedreven maatschappij de rug heeft toegekeerd. Zij wijzen de Amerikaanse droom van welvaart en succes af – of een bestaan gekenmerkt door misdaad, geweld, alcoholisme en echtscheiding. De Amish kiezen bewust voor een eenvoudig en sober leven – en een plekje in de hemel.

Amish 120

Deze bijzondere film biedt een zeldzaam inkijkje in hun afgeschermde wereld en schildert een intiem portret van het gezinsleven en de geloofsbeleving van de Amish. Uniek zijn de opnamen die de filmploeg mocht maken van een Old Order Amish-familie, die daarvoor met uitstoting kan worden bestraft omdat foto- en filmopnamen binnen hun geloof streng verboden zijn.

IMG_0022

We leven mee met Miriam, David en hun gezin en de worsteling om hun oude waarden en leefwijze in stand te houden te midden van het turbulente moderne bestaan.

Klik op deze link om de BBC-documentaire te bekijken.

Dit bericht is gepost in amish.

Één reactie op “Amish: a secret life

  1. Deze documentaire is een paar weken geleden op Nederland 2 op t.v. geweest.
    Heb hem ook gezien, was erg mooi.
    Knap dat die mensen het zo kunnen volhouden, maar ook daar zie je wel dingen veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *