Amish en Covid-19

24 april 2020

De Amish zijn gewend om met veel mensen tegelijk op bepaalde plaatsen te zijn. Bijvoorbeel op Mud-Sales, Auctions

en natuurlijk één maal in de twee weken op zondag naar de kerk. Ook zo’n 200 mensen bij elkaar in een schuur of huis.

Veel Amish werken op markten zoals bijvoorbeeld hier in de Reading terminal in Philadelphia. Ook een plek waar veel mensen zijn om inkopen te doen en te eten bij bijvoorbeeld de Dutch Eating Place.

Toen het virus de USA binnen kwam is de Amish gevraagd om mee te werken aan het maken van bijvoorbeeld mondkapjes: bij de Amish heeft elk huishouden een naaimachine vanwege het maken van de eigen kleding.

Binnen een paar uur was alles georganiseerd en konden de naaimachines thuis gaan snorren! Goed te combineren met een (groot) gezin.

 

 

 

Ziekenhuizen in Ohio hadden grote behoefte aan facemasks en vroegen een bedrijf in Amish gebied om hulp.

Binnen korte tijd was het bedrijf omgebouwd en geschikt gemaakt en werd er een productielijn opgezet:  men  kon beginnen met maken, inpakken en versturen naar diverse ziekenhuizen!

Overal wordt schoongemaakt en gedesinfecteerd. Hier bijvoorbeeld bij Keim Lumber in Charm. Veel pubers en businesses hebben tegenwoordig een mobiele telefoon waardoor zij geïnformeerd waren en via klanten hebben zij ook gehoord van Covid-19 en nemen zo de maatregelen van de overheid mee naar huis en familie.

Mijn Amish vrienden zijn dus ook zoveel mogelijk thuis nu; geen contacten buitenshuis en geen kerkdiensten. Een groot gemis voor een gemeenschap die vooral face-to-face contact houdt!!

Dit bericht is gepost in amish.

eacties op “Amish en Covid-19

  1. Ik zag de foto’s en berichten al in de New York Times maar fijn dat je het onder de aandacht brengt. Mijn gedachten zijn al vaak die kant op gegaan, fantastisch wanneer mensen zo snel kunnen schakelen ten behoeven van een groter maatschappelijk doel. Ik wens iedereen gezondheid, veiligheid en vertrouwen, waar ook ter wereld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.