Amish detective

9 mei 2012

 

Bovenstaand boek is het eerste deel van een detective serie die zich afspeelt in Ohio, de staat waar veel Amish wonen en waar we binnenkort met een cursistenreis heen hopen te gaan. De recensie zegt het volgende over dit boek:
“Op een dag verdwijnt de tienjarige amishjongen Jeremiah Miller spoorloos uit zijn omgeving. Een briefje maakt duidelijk dat zijn vader, die is verbannen uit de gemeenschap, hem heeft meegenomen. Bisschop Eli Miller, die zijn kleinzoon Jeremiah opvoedt, is ten einde raad en laat twee buitenstaanders, dominee Troyer en professor Branden, de zaak onderzoeken. Binnen de gesloten en traditionele wereld van de amish stuiten zij op wantrouwen en ze merken tot hun frustratie dat er informatie voor hen wordt achtergehouden. Dan wordt Jeremiahs vader levenloos aangetroffen, gekleed in splinternieuwe amishkleren. Wie zit hierachter? En waar is Jeremiah? Branden en Troyer betrekken de sherrif bij het onderzoek. Ze ontdekken dingen die veel mensen, vooral de bisschop, liever geheim hadden gehouden….”
Gisteren kreeg ik het tweede deel binnen:
“Het rustige stadje Millersburg wordt opgeschrikt door de moord op de jonge vrouw Janet Hawkins. De dader wordt al snel gevonden en gevangengezet. De vader van Janet, David Hawkins, valt de moordenaar aan in zijn cel en verdwijnt vervolgens spoorloos.
Kort hierna wordt opnieuw een moord gepleegd. De plaatselijke sheriff, Bruce Robertson, verdenkt Hawkins en gaat op onderzoek uit. Hij ontdekt dat Hawkins tot een speciale eenheid van het leger behoorde en zich later bij de amish heeft aangesloten. Robertson vertrouwt het niet. Waarom zou iemand zo’n eigenaardige stap zetten?
Robertsons goede vrienden Michael Branden en Caleb Troyer betwijfelen Hawkins’ schuld en beginnen een eigen onderzoek. Terwijl de drie met hun verschillende opvattingen tegenover elkaar komen te staan, neemt de druk om de zaak snel op te lossen toe …”

Weer eens iets heel anders over de Amish dan de romans die volop te verkrijgen zijn!

eacties op “Amish detective

  1. >Zijn ze ook in engels beschikbaar vroeg ik me af. Wow, er is een hele serie door P.L. Gaus 🙂 Hij is zelfs beschikbaar voor mijn Kindle, whoopy!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.