“Afmaken, heel griezelig voor mij…”

7 april 2016

SAMSUNG CAMERA PICTURESCarla heeft goed gekeken naar een foto die ze maakte van Amish dames aan het quilten (rechtse deel van de foto) en daarna haar eigen ‘frame’ gemaakt om te kunnen sandwichen 🙂

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAM_2585Een getekend proefblok ter grootte van haar Wedding-Ring quilt is bedoeld als experiment om te quilten. Ze heeft alvast een design getekend en dat gaat het misschien worden:

SAM_2610

SAM_2618

 SAMSUNG CAMERA PICTURESHennie is druk met blaadjes rijgen en appliqueren! Nog even oefenen met ’tentjes bouwen’ en dan gaat het lekker.

SAM_2589De cirkels zijn ook al gedaan.

SAM_2591Lies heeft heel hard gewerkt: op de Tentoostelling van Miniatuurquilts schafte ze de tussenvulling aan en nu is het geheel af:

SAM_2592SAM_2593complimenten hoor!

SAM_2594

SAM_2596SAM_2597Intussen is ze begonnen aan een nieuwe quilt, de Circle Game Pattern van Jen Kingwell.

SAMSUNG CAMERA PICTURESEigenlijk zouden Lies haar quilts doorzichtig moeten wezen…

SAM_2599SAM_2598Ze heeft zichzelf beloofd dat ze hierna ‘eerst gaat afmaken’, dat horen we niet vaak….’ik word eng van mezelf’ zegt ze zelf daarover 😉

SAM_2603Hetty vermaakte een grotere top tot leuke accessoires, zoals dit kleine tasje!

SAM_2604SAM_2605Twee hexagoonenprojecten worden kussens of tafelkleedjes.

SAMSUNG CAMERA PICTURESMet een keurige rits in de achterzijde!

SAM_2615Nog een afmakertje voor Hetty: gelukkig passen de borders wonderwel,

er kan zelfs een mitered corner gemaakt worden:

SAM_2616

SAM_2613SAM_2614Monique heeft alle onderdelen op de ondergrondstof zitten en kan heerlijk appliqueren terwijl ze luistert naar de andere dames.

SAM_2609Ans heeft haar meeneemwerkje uitgepakt; in een drukke periode is het heerlijk om een tasje met spulletjes bij de hand te hebben!

SAMSUNG CAMERA PICTURES“Dear Stien” vordert langzaam maar zeker. Alles is getekend, geknipt en in zakjes opgeborgen met de letter- en rijnummers; ook altijd wat bij de hand!

—————————————————————————————————————————————–

’s Middags komt Dineke langs met haar vorderende sampler; even een adviesje vragen:

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESze gaat twee extra blokken maken voor de zijborders en daaromheen komt een rode border met als afwerkbies de donkere kleur. Helemaal blij stapt ze weer op de fiets naar huis: heerlijk zo’n goed bestede vrije dag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.