75 jaar Vrijheid in Diever – 3

5 mei 2020

En dan krijgen we bericht: de quilt is AF! Wegens Covid-19 geen feestelijk programma vandaag in het verpleeghuis van Diever…

Gelukkig schenken diverse kranten er uitgebreid aandacht aan!

In mei 2020 vieren we dat Nederland 75 jaar geleden is bevrijd. Een heel bijzondere gebeurtenis die het waard is om uitgebreid bij stil te staan, ondanks het feit dat we dat, door de uitbraak van het Coronavirus, niet gezamenlijk kunnen doen .


De kleuren van de quilt zijn gebaseerd op de foto’s die gemaakt zijn tijdens de bevrijding: dat waren natuurlijk nog uitsluitend zwart-wit foto’s. Op veel van die foto’s zijn de rood-wit-blauwe vlaggen later ingekleurd.


Het ontwerp van de quilt is gemaakt door Maaike Bakker.

De quilt is gemaakt door Maaike Bakker, Henny Bremer, Henny Boerhof, Bea Dekker, Goosje Geertsma, Joke Griffioen, Thea Haanstra, Metsie Hinse, Ingrid Jonker, Annie Kraak, Josée Mols, Laura Strating-Janssens en Elly Veenstra.

En de plaatstelijke kledingzaak Neimoeds is zo aardig om één van de etalages een hele maand lang ter beschikking te stellen om deze quilt te laten zien: bedankt!!

 

placemat bevrijdingsquilt[36966]

Daarnaast is er een PDF (klik hierboven op de blauwe letters) van een placemat met de Bevrijdingsquilt die vrij gedeeld en geprint mag worden voor gebruik in verpleeg- en verzorgingshuizen, scholen en door ieder ander die stil wil staan bij 75 jaar bevrijding: fantastisch Maaike, hartelijk bedankt voor het ontwerp en de organisatie rondom deze quilt!

 

 

Dit bericht is gepost in Diever.

Één reactie op “75 jaar Vrijheid in Diever – 3

  1. Thank you Maaike and everybody who worked on the design and the creation of both quilts seen on the PDF document; you all did beautiful work.

    Carole from Canada

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.