Quiltreizen

Inschrijvingen Quiltreizen 2017/2018 zijn open!

Zelf met een groepje naar de Amish in Lancaster County Pennsylvania of Holmes County Ohio, eventueel met een Quiltfestival elders in de USA? Meld je dan met je eigen groepje van 4-6 personen aan, dan maken we de reis op maat voor jullie.

 

——————————————————————————————————————————————————————–

Quiltreis Spring Paducah QuiltWeek en Amish Country Indiana:26 april t/m 6 mei 2017

VOL (opgave reservelijst / reis 2018 mogelijk)

Deze unieke 11-daagse reis combineert twee hoogtepunten in Amerika voor elke quiltliefhebber. Eerst bezoeken we het quilt festival in Paducah, deze week omgedoopt in Quilt City USA. Het hele, anders zo slapende stadje, wordt deze week overspoeld met meer dan 30.000 quilters uit de hele wereld. Het quiltspektakel speelt zich af op meerdere locaties in de stad. Behalve het bezichtigen van prachtige quilts, zijn er honderden stands waar de quiltvoorraad bijgevuld kan worden. Er is keuze uit een groot aantal workshops. Ook het Nationaal Quilt Museum bevindt zich in Paducah.

Daarna ontdekken we de Amish en maken kennis met hun leefwijze en quilttradities. We zijn vijf nachten te gast in het hart van Amish Country in Indiana, waar de tijd lijkt stil te staan en paard en wagen nog het hoofdvervoermiddel is. Indiana heeft de op twee na grootste Amish gemeenschap van de wereld, na Ohio en Pennsylvania.

——————————————————————————————————————————————————————–

Quiltreis Canada / USA, Quiltshow Toronto, Niagara watervallen en Amish Country, Ohio, 14 t/m 26 juni 2017

VOL (opgave reservelijst/reis  2018 mogelijk)

We beginnen deze 13-daagse reis in de wereldstad Toronto, de grootste stad van Canada. We bezoeken daar Quilt Canada 2017, een prachtige quiltshow met vele stands en keuze uit een groot aantal workshops. We brengen een bezoek aan het leefgebied van de Old Order Mennonites in St. Jacobs, Ontario. Tussen St. Jacobs en Ohio in, op de grens van Canada en de VS, liggen de grootste en meest spectaculaire watervallen ter wereld, de Niagara Falls. In de tweede week staat de quilten leefcultuur van de Amish centraal. We logeren in het rustieke hart van Amish Country, waar de grootste groep Amish ter wereld woont.

——————————————————————————————————————————————————————–

Quiltreis New England / Indian Summer, 28 september t/m 8 oktober 2017

nog 1 plaats beschikbaar!

Tijdens deze unieke 11-daagse reis zien we de meest pittoreske plaatsen in New England tijdens het begin van de legendarische Indian Summer! We bezoeken het New England Quilt Museum, gaan langs verschillende quiltshops, bezoeken historische locaties en een open lucht museum te midden van een prachtig landschap met (hopelijk) rijke herfst kleuren. De vriendelijke sfeer van de glooiende heuvels maken het tot een echte vakantie!

——————————————————————————————————————————————————————–

Quiltreis Amish County en International Quilt Festival Houston, 24 oktober t/m 5 november 2017

VOL (opgave reservelijst/reis  2018 mogelijk)

Deze unieke 13-daagse reis combineert de hoogtepunten in Amerika voor elke quiltliefhebber. Eerst ontdekken we de Amish en maken kennis met hun leefwijze en quilttradities. U bent zeven dagen te gast in het hart van Amish Country, waar de tijd lijkt stil te staan en paard en wagen nog het hoofdvervoermiddel is. Deze rust staat in schril contrast met de drukte van de wereldstad Houston. In Houston bezoeken we de grootste quilttentoonstelling ter wereld waar u de keuze heeft uit meer dan 600 workshops! Heeft u even genoeg van het quilten, dan heeft Houston talloze andere attracties, waaronder een aantal mooie musea en het NASA Space Center.